Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΚΟΚΚΟΡΑΙΩΝ <ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ>


Αγαπητοί πατριώτες,

Τα τελευταία χρόνια ο Σύλλογος έχει αλλάξει μορφή δράσης, λειτουργεί κυρίως με σχετική αυτονομία του Διοικητικού του Συμβουλίου και λιγότερο με τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων όλων των μελών. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την σταδιακή άρνηση συμμετοχής των μελών του Συλλόγου στις δραστηριότητες, γεγονός που οδήγησε σε χαλάρωση και μείωσε πολλές από τις λειτουργίες και δράσεις του.

Σήμερα ζητάμε από τη Γενική Συνέλευση να αλλάξει τα πράγματα στο Σύλλογο για να μπορέσουμε να δραστηριοποιηθούμε όλοι μαζί ώστε ο Σύλλογος να ξαναβρεί το δρόμο του και με τη βοήθεια των νέων να καταφέρει να ανταποκριθεί στις νέες ανάγκες της εποχής.

Τα πράγματα έχουν αλλάξει δραματικά τα τελευταία χρόνια για τη μικρή κοινωνία του χωριού μας. Παράλληλα με την αύξηση των προσωπικών οικονομικών προβλημάτων όλων μας, μειώθηκε η συμμετοχή στα κοινά. Έτσι, δε συνειδητοποιούμε πως και η κρίση χρειάζεται αγωνιστική συλλογικότητα και προσπάθεια .

Η διαδικτυακή επικοινωνία εξυπηρετεί διότι είναι ανέξοδη, άμεση και εύκολη όμως δυσκολεύει τη συλλογική σκέψη και δράση που χρειάζεται να έχει ένας ζωντανός Σύλλογος.

Το χωριό μας ερημώνει όλο και περισσότερο και δεν υπάρχει προοπτική αλλαγής πορείας αν δε συζητήσουμε όλοι μαζί τα θέματα του Συλλόγου αλλά και τα προβλήματα του χωριού μας.
Εμείς θεωρούμε σκόπιμο να θέσουμε κάποια ζητήματα που αποτελούν τη βάση και έπρεπε να είναι κανόνας για όλους μας.

 Α. Το καταστατικό του Συλλόγου πρέπει να λειτουργήσει – αν χρειάζονται αλλαγές να πραγματοποιηθούν – και να αποτελεί για όλους την αρχή της σκέψης μας. Η Γενική Συνέλευση πρέπει να έχει τον πρώτο λόγο, να δοθεί σε όλους το καταστατικό και να ξέρει ο καθένας τις δυνατότητές του και πως θα μπορεί να συμβάλει σε κάθε προσπάθεια.

Β. Ο σύλλογος είναι τα μέλη του. Εκ των πραγμάτων, λοιπόν για να υπάρξει οποιαδήποτε εξέλιξη προς το καλύτερο η ενεργή συμμετοχή όλων μας είναι επιβεβλημένη. Η συζήτηση των ιδεών και των προτάσεων που πάντοτε υπάρχουν πρέπει να γίνεται από όλους και να αποτελούν κτήμα του συλλόγου έτσι ώστε όταν υλοποιηθούν να υποστηρίζονται από όλα τα μέλη του. Μόνο έτσι θα είναι ο σύλλογος επιτυχημένος και θα λειτουργεί προς όφελος του χωριού μας.

Γ. Ο σύλλογος χρειάζεται οικονομική στήριξη για την λειτουργία του. Μοναδικοί πόροι είναι οι συνδρομές και οι εισφορές των μελών του. Η συνδρομή προτείνουμε να καθοριστεί στο ποσό των 10€ το χρόνο και θα προϋποθέτει την ενεργή συμμετοχή των μελών στην γενική συνέλευση.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να επισημάνουμε πως σε αυτήν την γενική συνέλευση δεν καταθέτουμε προτάσεις και προτεραιότητες στα προβλήματα του χωριού διότι έχει σημασία η συμμετοχή όλων μας για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, το οποίο θα δρομολογήσει τις δραστηριότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: