Τρίτη 19 Απριλίου 2011

ΘΑ ΤΟ ΦΕΡΕΙ Ο ΒΛΑΧΟΣ ΤΟ ΤΥΡΙ ΠΑΤΡΙΩΤ.....................................

Οι Ευρωπαίοι επενδυτές και πολιτικοί που σπρώχνουν τώρα την Ελλάδα σε αναδιάρθρωση του χρέους της, ίσως καταλήξουν να εύχονται να μην το είχαν κάνει.

Όπως σχολιάζει το πρακτορείο Bloomberg, οι συζητήσεις για αναδιάρθρωση, που ξεκίνησαν από τη Γερμανία, ρισκάρουν να αναζωπυρώσουν εκ νέου την ευρωπαϊκή κρίση χρέους, εμπλέκοντας και την Ισπανία, λίγες εβδομάδες αφότου οι Ευρωπαίοι ηγέτες ανακοίνωσαν ότι οι διασώσεις της Ελλάδας, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας, έδωσαν τέλος στον κίνδυνο μετάδοσης.

Σε ένα ενδεχόμενο ελληνικής χρεοκοπίας, το ευρωπαϊκό χρηματοοικονομικό σύστημα θα δεχθεί ισχυρό πλήγμα καθώς οι τράπεζες εντός και εκτός Ελλάδας και οι κάτοχοι ελληνικών ομολόγων, όπως η ΕΚΤ και άλλα εγχώρια ταμεία, θα εμφανίσουν ζημιές. «Με την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, ίσως επισπευστεί μια κρίση στην Ισπανία. Σε αυτό το σημείο δεν έχει σημασία πόσο έχεις κερδίσει με την αναδιάρθρωση της Ελλάδας, καθώς η κατάρρευση από την Ισπανία είναι πολύ μεγαλύτερη. Το ζήτημα επανέρχεται και αφορά στο ότι δεν γνωρίζουμε το τελικό κόστος»,

Δεν υπάρχουν σχόλια: