Κυριακή 16 Μαρτίου 2008

Καθαρά Δευτέρα

Επιτυχία σημείωσαν οι εκδηλώσεις του Συλλόγου των Κοκκοραίων τις αποκριές στο χωριό. Στο τριήμερο δόθηκε η ευκαιρία σε πολλούς συγχωριανούς και φίλους να ζήσουν ένα ευχάριστο και χαλαρό πρόγραμμα ηρεμίας, χαράς και ξεκούρασης.
   Το γλέντι του Σαββάτου με προσκαλεσμένους τους Παλουμπαίους, το κυριακάτικο ξεφάντωμα στην πλατεία με το σφάξιμο ενός γουρουνιού συνοδεία με λουκάνικα και τραγούδια, η επιδρομή στα Κακουρέικα για το κάψιμο του Καρνάβαλου και κατόπιν η επέλαση στο Παλούμπα με τις μπούλες (που ειδικά φέτος ήταν το κάτι άλλο) άφησαν σε όλους τις καλύτερες εντυπώσεις και φυσικά οι μετέχοντες αυτό που ζήσανε θα τους μείνει αξέχαστο.
Την παράσταση έκλεψε ένας γορίλας απ’ το Παλούμπα και η Αφρικανέ Ζουλού από τον Κοκκορά χωρίς να υστερήσουν τα τέκνα και τα μωρά που δεν κατέβαιναν απ΄την πίστα, με την ευλογία του αγνώστου – γνωστού πάτερ... με το πετραχήλι στον ώμο.
Τις πρώτες πρωινές ώρες τις Δευτέρας, οι Κοκκοραίοι κατέβηκαν στο χωριό να αποκρέψουν και οικογενειακά ως είθισται.
   Τη Δευτέρα η φασολάδα και τα νηστίσιμα ξεκούρασαν τους προσκεκλημένους και συνδετιμόνες περαστικούς.
   Ο χαρταετός συνόδευσε πολλούς ταξιδιώτες μέχρι την Εχτίχοβα (Μελισσόπετρα και βάλε) και πληροφορίες ανεπιβεβαίωτες λένε ότι βρέθηκε και στα διόδια της Τρίπολης! Οι 15 καλούμπες είναι ρεκόρ όλων των ετών και αφορμής δοθείσης όποιος νομίζει ότι μπορεί καλύτερα να ετοιμαστεί από τώρα για του χρόνου!
Είδαμε πολλούς επίσημους παράγοντες στις εκδηλώσεις μας και τους ευχαριστούμε αλλά δεν τους αναφέρουμε γιατί με τους «μασκαράδες» μπορεί κάποιον να αδικήσουμε.


ΠΡΟΒΛΗΜΑ
Το κεντρικό δίκτυο ύδρευσης συνεχίζει να ταλαιπωρεί τους Κοκκοραίους παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλονται απ’ όλες τις αρμόδιες αρχές. Η κατανόηση των Κοκκοραίων θα συνεχιστεί, ελπίζοντας μέχρι το Μάιο να λυθεί οριστικά το πρόβλημα της λειψυδρίας στο χωριό. Πάντως τα νερά της Παναγιάς στερεύουν και όποιος ετοιμάζεται για περιβόλι πρέπει να το σκεφτεί καλά πριν για το που μπορεί να το φυτέψει.


ΑΠΩΛΕΙΕΣ
Συνεχίζονται οι απώλειες απ’ την οικογένεια των Κοκκοραίων. Έτσι το τελευταίο διάστημα χάσαμε το Μυλωνά Ιωάννη (Κωστόγιαννης), την Ασημίνα Γιανούκου και το νέο, μόλις 56 ετών, Σεφερλή Φώτιο (αδελφό του προέδρου του Συλλόγου Κοκκοραίων). Στις οικογένειες των εκλιπόντων ο Σύλλογος εκφράζει τα θερμά του συληπητήρια.

ΠΑΣΧΑ
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το Πάσχα προβλέπεται στο χωριό να βρεθούν πολλοί συγχωριανοί και φίλοι. Οι καθιερωμένες απ’ το σύλλογο εκδηλώσεις θα ομορφύνουν το χωριό και θα αγαλλιάσουν τις άγιες αυτές ημέρες τις ψυχές των Κοκκοραίων.


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΓΗΠΕΔΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΝ ΚΟΚΚΟΡΑ
Σε συνεννόηση με το Δ.Σ. του συλλόγου η οικογένεια Βούλγαρη αναλαμβάνει την πρωτοβουλία κατασκευής γηπέδου μπάσκετ στο χωριό (στο χώρο πίσω από το πολιτιστικό κέντρο). Σχετικό σχέδιο και λεπτομέρειες στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου.
Το Δ.Σ. στηρίζει τέτοιες προσπάθειες και θα βοηθήσει ώστε να δοθεί ένας ολοκληρωμένος χώρος άθλησης στη νεολαία του χωριού και προτρέπει για παρεμφερείς σκοπούς κάθε ενδιαφερόμενο.


ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ – ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ – ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΚΚΟΡΑ (ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ). ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ, ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΙΝΟΥΝ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΚΚΟΡΑΙΩΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: